Invata sa faci prajiturele cu praline
Publicat pe 23.08.2010 la 13:39 Actualizat pe 23.08.2010 la 14:12
Se cern trei sferturi de cana de zahar brun, printr-o sita, pentru a nu exista cocoloase. Alternativ, zaharul se poate pune putin la microunde, pentru a se topi si a nu mai avea cocoloase. Apoi, se cern trei sferturi de cana de zahar tos. Se pune amestecul de zahar brun si zahar alb la topit, pe foc, intr-un vas metalic, cu fund dublu.
Se adauga peste zaharul aflat la topit doua linguri de unt, dar si jumatate de cana de smantana de frisca (se poate folosi si lapte condensat). Se lasa cateva minute, la foc mare, amestecand insa incontinuu. Cu o pensula se ung peretii vasului cu apa la temperatura camerei, pentru a nu se lipi zaharul de pereti.
Se incorporeaza apoi si nucile, cam 200 de grame, in compozitie si se amesteca bine, pentru a se acoperi complet cu zaharul topit. Separat, se amesteca frisca dulce, intr-un bol, cu putin rom, pentru o aroma speciala.
Se incepe apoi aranjarea desertului, intr-un pahar: se pune frisca batuta cu rom, se adauga felii de banane, iar la final bucatele mici din prajitura cu praline facuta din zahar si nuci.
Pofta buna!