Kereviz - aperitiv turcesc
Publicat pe 21.08.2010 la 17:55 Actualizat pe 21.08.2010 la 18:09
Intr-un vas metalic, pe foc, se pune intai uleiul de masline (100ml), peste care se adauga o ceapa medie tocata marunt. Intre timp telina, cartofii si morcovul se taie bucati mici. Apoi, se adauga morcovii maruntiti peste ceapa deja pusa in uleiul de masline incins. Se adauga mazarea si telina (de data aceasta bucati intregi, patru jumatati sub forma de semicerc, goale pe interior). Urmeaza apoi adaugarea telinei tocata marunt mai devreme si cartofii cubulete.
In acest moment se adauga cubuletele de zahar in amestecul de pe foc, ca si zeama de la jumatatea de lamaie. La final, se pun sare, dar si cateva fire de marar, pentru gust. Se lasa pe foc (mediu) pentru aproximativ 15 minute.
La final, se scot bucatile mari de telina, care se umplu cu amestecul legumelor mici, din acelasi vas. Se decoreaza farfuria cu o frunza de salata verde, rosie si felii de castraveti.