Medalion de somon cu sos salsa
Publicat pe 25.08.2010 la 20:33 Actualizat pe 25.08.2010 la 22:32
Intr-o tigaie se pune la prajit susanul, pentru ca acesta sa elibereze ulei. Fileul de somon se stropeste cu zeama de lime (lamaie verde) si se da cu ghimbir proaspat, ras fin. Se pune apoi la prajit, intr-o tigaie unsa cu ulei de masline - doua minute pe o parte, doua pe cealalta. Dupa ce s-a facut, pestele se da prin semintele de susan si se baga apoi la cuptor, la 200 de grade, pentru patru minute.
Sparanghelul se taie in bucati de 3-4 centimetri, se pune la fiert, iar dupa cateva minute in apa fierbinte se soteaza in tigaie, in unt si usturoi. Se face apoi un sos salsa, din rosii maruntite, usturoi pisat, patrunjel tocat, ulei de masline, sare si piper.
Pofta buna!