Muschi de vita cu grepfruit
Publicat pe 24.08.2010 la 16:57 Actualizat pe 24.08.2010 la 17:28
Se pune uleiul de masline la incins in tigaie, apoi muschiul de vita se taie felii care se dau prin faina si care se pun la prajit in uleiul incins, insa se da focul mai mic in momentul in care se pun feliile de carne in tigaie.
Intre timp, se prepara ardeii pentru garnitura: mai intai, in alta tigaie se pune usturoi, zdrobit inainte, pentru a-si pierde din iuteala. Apoi se adauga ardeii taiati rondele.
Se scot pe o farfurie feliile de muschi de vita prajite, iar in tigaia in care s-a aflat muschiul se pun cateva felii de grapefruit rosu la prajit, adaugandu-se unt. Se adauga deasupra feliile de muschi de vita prajite anterior. In acest moment se toarna coniac si vin alb deasupra, pentru aroma.
Pe farfuria de servire se pune o lamaie taiata artistic, o felie de grapefruit rosu, iar langa se adauga muschiul de vita si grapefruitul prajit. Se stropeste farfuria cu otet balsamic redus apoi, deasupra, se adauga ardeii caliti.
Pofta buna!