Nu simți mai bine postul Paștelui decât cu... Pelincile lui Iisus!
Publicat pe 17.03.2015 la 17:45 Actualizat pe 17.03.2015 la 17:52
Turta cu julfă (Pelincile lui Iisus) a apărut ca o necesitate de a oferi organismului grăsimi saturate în perioadele de post, pentru că ingredientul de bază este cânepa!
Turta cu julfă (Pelincile lui Iisus) a apărut ca o necesitate de a oferi organismului grăsimi saturate în perioadele de post, pentru că ingredientul de bază este cânepa!
Turta se face din apă, sare și făină, nedospită, fără drojdie, și se coace pe plită. Foile se fac chiar cu o săptămână înainte, ca să fie crocante și să poată fi însiropate. Sămânța de cânepă trebuie curățată, apoi pisată, dar nu transformată în praf, ci zdrobită, apoi se pune apă călduță și se face un fel de lapte. Apoi se strecoară prin tifon și se pune la foc foarte mic, apoi se ridică julfa la suprafață cum se ridică brânza. Înainte se amesteca această julfă cu miere, acum se pune zahăr.