Nurii lui Venus - cele mai bune trufe de ciocolata
Publicat pe 21.02.2013 la 15:29 Actualizat pe 21.02.2013 la 17:09
1. Topeste ciocolata neagra la bain marie si las-o sa ajunga la temperatura camerei
2. Mixeaza untul si zaharul pana cand devine aerat si usor - aproximativ 3 minute.
3. Adauga piureul de castane, brandy-ul si vanilia si amesteca pana la omogenizare.
4. Toarna ciocolata topita peste aluatul obtinut si amesteca iarasi pana la omogenizare.
5. Formeaza bile de aproximativ 2,5 cm diametru. Daca aluatule prea moale lasa-l la frigider pentru 10-15 minute.
6. Topeste 250 de g de ciocolata alba la bain marie pana ajunge la aproximativ 40 de grade Celsius. Ia bolul de pe foc si apoi adauga inca 50 de g de ciocolata pe care o amesteci pana ajunge temperatura in 27-28 de grade
7. Cu grija, scufunda fiecare bila in ciocolata si apoi aseaza-le pe o foaie de copt pentru a se raci si a se intari - aproximativ 15 minute.
8. Topeste restul de ciocolata alba tot la bain marie si adauga colorant alimentar pana ajungi la nuanta de roz dorita.
9. Ia fiecare bila si scufund-o in ciocolata roz, cat sa ii formezi o pata de cateva milimetri. Lasa-le la rece pentru 15 minute.
sursa: allrecipes.com