Ospatul vanatorului
Publicat pe 27.07.2010 la 17:43 Actualizat pe 23.08.2010 la 19:39
Feliati carnea de cerb. Deoarece este mai tare, aceasta trebuie lasata mai mult timp sa se inabuse si sa fiarba: timp de 2 ore. Taiati marunt ardeiul, ceapa si ciupercile. Carnea se va “cali” impreuna cu ceapa si ardeiul, in untura de porc. In untura de porc topita, puneti mai intai carnea, lasati-o putin, apoi adaugati legumele si amestecati. Preparati un aluat din faina, smantana, oua si un praf de sare. Acesta trebuie tinut la rece cateva minute. Adaugati supa de legume peste carne. Taiat cartofii cubulete si adaugati-i apoi impreuna cu ciupercile in oala cu carne si legume. Turnati acest preparat intr-un vas de ceramica, in care veti si servi mancarea. Ungeti marginile vasului cu ou, puneti aluatul intins deasupra si ungeti-l din nou cu ou. Puneti la cuptor, la o temperatura de 180 de grade, timp de 10 minute. Alaturi de acest preparat serviti unj pahar de vin rosu.
Pofta buna!