Pastrav cu nuci si prune uscate
Publicat pe 26.08.2010 la 17:57 Actualizat pe 26.08.2010 la 18:25
Pastravul se marineaza, si pe interior, si la exterior, cu zeama de lamaie, sare si piper. Separat, prunele uscate se pun in apa fierbinte, pentru a se inmuia. Se adauga nuca pisata, doi catei de usturoi, cimbru, zeama de lamaie si se amesteca bine.Se leaga toata compozitia aceasta cu doua linguri de ulei de masline.
Compozitia se pune in burtile pastravilor, se infig scobitori pentru a strange bine pastravii, se ung cu ule de masline iar tava in care se afla acestia se acopera cu folie si se baga la cuptor, neaparat preincalzit.
Separat, se prepara garnitura: intr-o tigaie se pune la incins ulei de masline, in care se adauga orez fiert, prune uscate, miez de nuca, zeama de lamaie si marar proaspat.
La final, pestele se serveste alaturi de garnitura si se mai presara putin marar proaspat. Pofta buna!