Placinta de pui la cana
Publicat pe 31.01.2013 la 13:43 Actualizat pe 31.01.2013 la 14:47
Daca ai ramas cu ceva carne de pui dupa ce ai facut pui pe sticla sau pur si simplu ti-e pofta de ceva bun cu pui, poti sa gatesti reteta de mai jos:
Mod de preparare:
1. Amesteca supa de pui cu supa concentrata pe foc mic pana cand se dizolva cuburile.
2. Intr-o cratita se topeste untul la foc mediu si apoi se adauga ceapa si se tine 10-15 minute pana se inmoaie. Se adauga faina si se fierbe la foc mic, amestecand des, timp de 3 minute.
3. Adauga supa de pui si fierbe-le, amestecand des, pana, ingrosata, aproximativ 3 minute. Adaugati restul de sare, piper, smantana, anghinare, mazare, patrunjel, parmezan, pui si amesteca bine.
4. Imparte amestecul de pui in 6 boluri termoizolante si lasa-le la racit.
5. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius
6. Intinde foietajul si taie cercuri cu un centimetru mai mare decat gura castroanelor in care ai pus amestecul de pui.
7. Unge marginea castroanelor cu ou apoi acopera-le cu cate o bucata de foietaj.
8. Unge capacul de foitaj cu oul amestecat cu apa si presara sare. Fa cateva gauri cu un cutit ascutit in fiecare din foi.
9. Introdu castroanele in cuptor pentru aproximativ o ora sau pana cand foietajul se rumeneste bine.
foto: www.marthastewart.com