Prajiturile cofetariilor comuniste: Chou a la creme
Publicat pe 17.04.2013 la 16:35 Actualizat pe 17.04.2013 la 16:58
Gogosile se obtin astfel:
Se amesteca apa, uleiul si sarea si se pun pe foc pana incep sa fiarba apoi se adauga faina si se continua amestecarea pana la fierberea amestecului.
Se lasa la racit pana atinge temperatura de 60 de grade si apoi se pun ouale unul cate unul amestecand bine dupa fiecare.
Se toarna pe foi de copt in cercuri de 5 cm si se coc la 200-250 de grade celsius pana cand coaja gogosilor devine tare.
Crema de vanilie se face prin amestecarea galbenusurilor cu zaharul si faina sau amidonul peste care se toarna laptele fiert. Dupa ce se omogenizeaza amestecul se repune pe foc si se fierbe pana ajunge la consistenta unei sarlote.
Dupa ce gogosile si crema s-au racit, cu ajutorul unui pos prevazut cu dui se asambleaza si se acopera cu un decor din frisca.
Se obtin 10 prajituri.