Ratatouille - reteta din filmul cu acelasi nume
Publicat pe 27.03.2011 la 15:11 Actualizat pe 27.03.2011 la 15:13
Daca ti-a placut filmul Ratatouille, cu siguranta ai ramas cu gandul la celebra reteta care evoca amintiri unui exigent critic culinar. Simpla si rustica, facuta cu legume proaspete, are toate atuurile pentru a te cuceri.
Preparare:
1. Se taie ardeiul, vanata si dovlecelul in felii subtiri, preferabil cu o mandolina (daca folositi cutitul, e foarte probabil ca feliile obtinute sa aiba grosimi diferite). Ceapa si usturoiul se maruntesc intr-un blender.
2. Se intinde passata pe fundul unui vas larg, termorezistent. Se presara amestecul de ceapa si usturoi, 2 linguri de ulei de masline, sare si piper.
3. Peste stratul de passata, se asaza alternativ feliile de legume, astfel incat sa nu ramana spatii libere. Se toarna restul de ulei, se presara sare, piper si frunzele de cimbru.
4. Se decupeaza o foaie de hartie de copt care sa aiba aceleasi dimensiuni cu ale vasului, apoi se asaza peste legume, ca sa nu se arda. Se da la cuptorul incins la 190º C/gaz 5, timp de 50 de minute.
Citeste si Good Food Romania!