Reteta de gratar: pui cu aroma de lamaie si garnitura de paine taraneasca
Publicat pe 22.07.2011 la 14:40
Martha Stewart iti propune astazi inca o reteta delicioasa de pui la gratar. De aceasta data lamaia da o aroma speciala carnii fragede iar garnitura este compusa din paine taraneasca frecata cu usturoi. Pofta buna!
Este o reteta care poate fi servita cel mai bine pentru o masa usoara de seara, la un pahar de vin alb si rece, alaturi de familie sau de prietenii buni.
Preparare (20 de minute):
Incalzeste bine gratarul pe care il ai - fie cel de afara, fie cel de interior, de aragaz. Toaca apoi marunt un catel de usturoi, pune-l intr-un vas, apoi adauga o lingura de ulei de masline, zeama de lamaie, sare si piper: amesteca bine.
Pune apoi fileurile de pui in acest amestec, sau, mai exact, freaca cu acest amestec. Lasa apoi fileurile timp de 5 minute in aceasta marinada.
Separat, unge feliile de paine cu restul de ulei de masline, apoi da-le cu sare si cu piper si pune-le pe grill. Cand se rumenesc, freaca-le cu celalalt catel de usturoi ramas.
Pune apoi fileurile de pui pe grill, cam 3-4 minute pe fiecare parte, pana devin aurii, insa ai grija sa nu se usuce.
La final, serveste pentru fiecare portie cate un fileu de pui alaturi de o felie groasa de paine taraneasca facuta si aceasta pe grill.
Pofta buna!
Foto: marthastewart.com