Reteta de Paste: crema de vanilie in coji de oua
Publicat pe 08.04.2011 la 17:14 Actualizat pe 08.04.2011 la 17:17
Pastele se apropie cu pasi repezi si deja ne pregatim si cautam retete care de care mai deosebite cu care sa ne impresionam musafirii sau pentru propria placere. Crema de vanilie este un desert fin si usor de facut, iar ce il face si mai deosebit este modul de servire: in coji de oua.
Preparare:
1. Foloseste un cutit cu lama subtire pentru a zgaria in coaja oului un capac in partea superioara a acestuia. Separa albusurile de galbenusuri. Transfera 5 galbenusuri intr-un bol, pastreaza albusurile in altul si tine un galbenus pe mai tarziu. Pune apa la fiert intr-o oala mica. Adauga cojile si fierbe-le timp de 3 minute, pentru a le curata bine. Apoi scoate-le usor si lasa-le sa se usuce. Curate membrana de albus de dinauntru si asaza-le intr-un cofraj de oua.
2. Intr-o oala medie pune laptele, pastaia de vanilie, zaharul si gelatina. Asteapta sa se inmoaie, cam 3 minute, apoi pune oala la foc mic, amestecand mereu, pana gelatina este complet dizolvata, cam doua minute.
3. Freaca galbenusurile cu sare, apoi peste ele adauga laptele fierbinte, amesteca bine si pune la fiert, la foc mic, pana cand crema obtinuta este suficient de groasa incat sa stea prinsa de lingura. Scoate pastaia de vanilie. Trece crema printr-o sita pentru a elimina cocoloasele.
4. Pune apoi cate doua linguri de crema in fiecare coaja de ou. Daca iti ramane crema, imparte-o in mod egal. Da la frigider pentru 4 oua. Se pot servi cu frisca, sos de fructe sau ciocolata.
Sursa: marthastewart.com