Reteta de post a zilei: salata de morcovi cu sos de miere si mustar
Publicat pe 08.07.2011 la 15:30
Reteta de post a zilei de vineri are ca vedeta morcovul, o leguma care poate fi degustata si de cei pretentiosi sub forma unei salate cu un sos special, pe baza de miere si mustar. Pofta buna!
Preparare (10 minute):
Pentru aceasta reteta ai nevoie de steamer, in care trebuie sa pui morcovii, curatati de coaja si apoi taiati in felii de un cm grosime, timp de 5 minute: nu trebuie sa devina moi, dar nici sa ramana asa de tari ca in forma initiala.
Intre timp amesteca intr-un bol lingurita de mustar de Dijon, cele doua de miere si cele doua linguri de ulei de masline. Cand morcovii sunt gata se amesteca apoi cu sosul special si se servesc imediat.
Pont: daca vreti ca salata sa vi se para racoritoare, tineti morcovii la frigider timp de 30 de minute inainte de preparare.
Vitaminele A, K si C, precum si fibrele si potasiul sunt principalii nutrienti ai acestei retete simple.
Pofta buna!
Foto: leftoverqueen.com