Reteta de post a zilei: salata de vara cu rosii si hrean
Publicat pe 24.06.2011 la 12:11
Intr-o zi calduroasa de vara o salata reconfortanta si gustoasa este cea mai potrivita: astazi vedem cum sa transformam o banala salata de rosii in ceva mai special.
Preparare:
Cu cat avetimai multe tipuri de rosii (inclusiv de culoare galbena), cu atat mai bine. Taiati-le in felii groase de un centimetru, apoi presarati sare si lasati-le sa stea asa timp de 30 de minute, intr-o strecuratoare insa.
Dupa aceea puneti-le intr-un bol, turnati patru linguri de ulei de masline peste ele si o lingurita de otet de vin rosu (de preferat). Se adauga apoi si usturoiul ras. Puneti apoi hreanul: mai intai o lingurita, gustati si daca vreti mai picant adaugati si a doua lingurita.
La final se adauga si patrunjelul tocat (cu tot cu tulpini) si se amesteca bine. Pofta buna!
Foto: reheated.net