Reteta de post a zilei: salata marocana de morcovi si fistic
Publicat pe 29.07.2011 la 15:52
Reteta de post a zilei vine din Maroc: salata de morcovi cu fistic si o gramade de condimente. Pofta buna!
Preparare: Preincalzeste cuptorul la 200 de grade, apoi, cand a ajuns la aceasta temperatura, pune la copt fisticul, pentru 8-10 minute. Scoate-l apoi, lasa-la sa se mai raceasca si taie-l in bucati mai mici.
Intre timp pune la fiert un vas cu apa si adauga la fiert morcovii, curatati de coaja si taiati in patru. Fierbe-i 3-4 minute si la finala adauga si stafidele. Scurge bine de tot.
Intr-un bol amesteca zeama de lamaie, usturoiul zdrobit, cuminul, paprika, scortisoara si piperul cayenne. Adauga sare si piper, apoi toarna uleiul de masline, putin cate putin, amstecand.
Dupa ce ai obtinut dressingul adauga morcovii usor fierti si fisticul copt. Pofta buna!
Foto: marthastewart.com