Reteta de post a zilei: vinete grecesti cu topping de ciuperci
Publicat pe 22.07.2011 la 13:40
Reteta de post a zilei combina vinetele cu ciupercile, ca si ingrediente principale, insa aromele finale sunt aduse de mult mai multe legume si condimente. Pofta buna!
Preparare:
Se preincalzeste cuptorul la 180 de grade. Se taie vinetele pe lungime, dupa ce s-au eliminat cele doua capete, obtinandu-se cate trei felii lungi din fiecare vanata.
Separat se taie marunt ciupercile, se toaca si maslinile, apoi se amesteca aceste ingrediente bine, alaturi de o lingura de ulei de masline, de un praf de sare de mare si de piper negru macinat.
Se taie apoi in cubulete doua rosii mari, coapte, care se adauga la final in amestecul de ciuperci cu masline.
Se asaza hartie de copt pe fundul unei tavi de cuptor, se pun feliile de vinete, se stropesc cu putin ulei de masline, apoi pe fiecare se asterne din toppingul special creat din ciuperci, masline si rosii.
Se baga tava la cuptor pentru 12-15 minute la 180 de grade. Intre timp se face garnitura: se prajesc cubuletele de la 3-4 felii de paine veche (sau proaspata, cum aveti in casa), apoi se amesteca impreuna cu cateva frunze de salata tocate marunt si cu o lingura de ulei de masline.
Optional se poate presara putin parmezan la final pe feliile de vinete, pentru persoanele care nu tin post.
Pofta buna!
Foto: seeminglygreek.com