Reteta de post: clatite cu ciuperci si rosii
Publicat pe 29.03.2011 la 14:48 Actualizat pe 29.03.2011 la 14:50
Clatitele de post nu sunt mai dificil de facut decat cele cu oua si lapte si pot fi la fel de gustoase. Incearca reteta aceasta cu ciuperci, insa daca vrei un desert, schimba toppingul cu un gem de casa sau un piure de banane.
Preparare: Cerne faina, adauga-i putina sare, laptele de soia si amesteca bine folosind un blender. Incalzeste putin ulei intr-o tigaie neaderenta. Pune 3 linguri din aluat in tigaie si prajeste la foc mediu pana apar bule de aer la suprafata clatitei. Intoarce clatita oe partea cealalta si prajeste-o, apoi fa la fel cu restul de aluat. Iti vor iesi cam 8 clatite.
Preparare topping: incalzeste ulei intr-o tigaie, apoi caleste ciupercile pana se patrund, adauga rosiile si si mai caleste cateva minute. Adauga smantana de soia sau laptele, semintele de pin si mai tine putin pe foc. Pe o farfurie pune patru clatite, deasupra ciupercile cu rosii si putina ceapa verde taiata marunt. Pofta buna!
Foto: recipes4us.co.uk