Reteta de post: salata de linte mediteraneeana
Publicat pe 21.03.2011 la 13:53 Actualizat pe 21.03.2011 la 13:56
Prima reteta de post a saptamanii aduce in prim-plan lintea verde, folosita intr-o salata inedita, alaturi de ardei gras copt sau nuci. Pofta buna!
Preparare: Spalati bine lintea verde, apoi puneti-o intr-un vas cu apa fiarta, insa la foc mic, timp de 20 de minute, pana cand s-a fiert (dar nu e foarte moale). Spalati-o iar cu apa si scurgeti bine excesul.
Tocati ceapa si usturoiul si lasati-le 4-5 minute deoparte. Coaceti un ardei gras apoi taiati-l in cubulete, dupa ce-ai indepartat pielita.
Amestecati apoi intr-un bol mare lintea fiarta cu ardeiul gras, nucile, usturoiul, ceapa, rosiile, otetul, doua linguri de ulei de masline. Adaugati sare si piper dupa gust apoi lasati salata o ora la marinat.
Pofta buna!
foto: hurstbeanblog.com