Reteta de post: supa-crema de mazare si cartofi cu aroma de menta
Publicat pe 18.03.2011 la 17:55
Supele crema sunt mereu delicioase daca se aleg atent ingredientele si se asezoneaza la fix, adaugand, uneori, o mica nota personala de final care poate da o aroma si mai speciala.
Preparare: incalziti uleiul intr-o oala, apoi adaugati ceapa tocata, si sotati-o cateva minute, pana cand se inmoaie. Adaugati apoi cartofii si supa clara de legume si aduceti totul la temperatura de fierbere. Puneti un capac si lasati sa fiarba 15 minute, iar spre final, cu doua minute inainte de cele 15 minute, adaugati menta tocata marunt.
Dupa acest interval scoateti cu o lingura cu gauri cam un sfert din ingrediente si lasat-le deoparte, iar pe restul amestecati-le cu un blender de mana. La final, turnati crema peste legumele scoase mai devreme si serviti alaturi de paine. Pofta buna!
foto: bbcgoodfood.co.uk