Reteta pentru gratar: frigarui grecesti cu sos de feta
Publicat pe 19.07.2011 la 18:01
Oregano si otetul din vin rosu sunt o marinata excelenta pentru cubulete de zucchini, pulpe de pui si ceapa rosie. Un sos din iaurt rece, feta si menta reprezinta un partener perfect pentru kebabii grecesti.
Preparare:
1. Intr-o punga de plastic amesteca puiul, zucchini, ceapa, ulei, oregano si doua linguri de otet; asezoneaza cu ½ lingura sare si o lingurita de piper. Marineaza la temperatura camerei pentru 30 de minute sau lasa la frigider peste noapte.
2. Pregateste gratarul si ai grija ca temperatura sa fie una medie. Pune betele de lemn pentru frigarui la inmuiat in apa rece timp de 15 minute. Pregateste frigaruile, punand pe ume, betele de lemn apeciale bucati de carne si legume, alternandu-le. Pune-le pe gratar pentru 12-14 minute, intorcandu-le din cand in cand de pe o parte pe alta.
3. Intre timp, fa sosul alb: amesteca intr-un blender feta, iaurtul, menta si otetul ramas. Serveste cu frigarui.
Foto: http://whalebot.com