Reteta pentru gratar: pui cu sos de portocale
Publicat pe 21.07.2011 la 16:08
Pieptul de pui dezosat si fara piele poate fi usor marinat pentru un gratar cu un gust mai exotic. Incearca reteta propusa de Martha Stewart, cu ulei de susan si suc de portocale.
Preparare:
1. Taie o portocala felii, fara a indeparta coaja. Din cele doua portocale ramase, pastreaza coaja de la una si sucul de la ambele si amesteca-le. Adauga suc de lamaie, otet, piper si mustar. Adauga si uleiul de susan, putin cate putin.
2. Asaza puiul intre doua folii de plastic; bate-l bine cu ciocanul de carne, apoi pune-l intr-un bol si varsa peste el vinegreta facuta. Acopera bine carnea cu sos si apoi da-o la rece pentru o ora sau doua.
3. Pregateste gratarul. Stropeste sparanghelul si fasiile de zucchini cu ulei de masline si sare. Pune pe gratar legumele si feliile de portocale. Scoate apoi puiul de la marinat, mai adauga sarea ramasa si prajeste-l pe ambele parti. Se presara seminte de susan la servire si cu vinegreta ramasa.
Foto: capitalcity.isbeingcreated.com