Reteta: somon copt, cu garnitura de conopida iute
Publicat pe 26.05.2011 la 19:11
Martha Stewart iti propune o reteta delicioasa pe baza de somon si de conopida, o combinatie speciala, sanatoasa si plina de culoare.
Preparare (45 minute):
Preincalziti cuptorul la 220 de grade. Taie marunt si impreuna usturoiul, fileul de ansoa si fulgii de ardei iute; adauga sare grunjoasa si amesteca bine aceste ingrediente, formand o pasta. Pune aceasta pasta obtinuta intr-un bol si adauga uleiul de masline.
Rupe apoi buchetele mici de conopida si da-le prin acest amestec, apoi, astfel unse, asaza-le pe o tava (sau vas de ceramica) pe care ai pus in prealabil hartie de copt. Da-le la cuptor pentru 15 minute, pana se inmoaie.
Separat, presara piper negru si sare peste fileurile de somon. Adauga apoi fileurile in tava de copt, alaturi de conopida si asaza felii de lamaie peste somon. Mai lasa apoi totul la cuptor pana se gateste si pestele, aproximativ inca 10 minute.
Pofta buna!
Foto: marthastewart.com