Reteta: Somon cu crusta de miere si coriandru
Publicat pe 18.05.2011 la 18:19 Actualizat pe 18.05.2011 la 18:21
Datorita gustului sau savuros, frumoasei culori roz-portocalii si nivelului ridicat de omega 3, popularitatea somonului este in crestere. Somonul salbatic este cel mai gustos si cel mai sanatos, insa si cel mai scump. De aceea, somonul de ferma din Atlantic este o alternativa buna.
Coriandrul prajit si sfaramat intensifica gustul dulce al crustei de miere. Este o reteta foarte aromata si usor de pregatit, recomandata de Martha Stewart.
Preparare:
1. Prajeste semintele de corinadru intr-o tigaie neaderenta, fara a folosi ulei, la foc mediu. Amesteca incontinuu pentru a le praji uniform, pana devin aurii. Ia-le de pe foc si lasa-le sa se raceasca. Sfarama semintele intr-un mojar.
2. Amesteca semintele de coriandru cu miere, sos de soia si suc de lamiae.
3. Unge fiecare felie de somon cu sosul de miere, insa numai pe o parte. Pune ulei la incins intr-o tigaie si cand este fierbinte, prajeste somonul mai intai cu partea glazurata in jos, timp de un minut. Redu temperatura si mai prajeste doua minute. Intoarce-le si mai tine-le pe foc 3 minute. Scoate-le din tigaie pe o farfurie si acopera-le cu o folie de aluminiu pentru a le pastra calde.
4. Pune re stul de sos cu miere in tigaie Si tine pe foc pana fierbe, la temperatura medie. Dupa un minut, sosul va avea consistenta unui sirop. Foloseste-l alaturi de somon, pentru mai multa savoare. Pofta buna!
Foto: flickr.com