Reteta: supa crema de legume
Publicat pe 22.08.2011 la 16:37
Desi se insista pe consumul de fructe si legume crude, unele dintre ele sunt mai bine asimilate de organism in stare fiarta. Este si cazul morcovului, care preparat termic este mai usor de digerat. Va propunem o supa usoara de vara, imbogatita de gustul cremos al smantanii.
Preparare:
Intr-o tigaie topeste untul, adauga legumele si patrunjelul tocat, acopera si gateste la foc mic timp de 10 minute. Adauga supa de pui, adu in punctul de fierbere, apoi redu temperatura si acopera, fierband domol timp de 30 de minute, pana cand legumele se inmoaie.
Lasa apoi supa sa se raceasca putin, iar apoi da-o prin blender pana se transforma intr-un piure. Pune-o inapoi la fiert, adauga smantana si patrunjelul ramas. Asezoneaza cu sare si piper. Se poate servi cu crutoane de paine coapte cu ulei de masline si putin usturoi. Pofta buna!
Foto: evernewrecipes.com