Reteta zilei: budinca de peste cu cartofi
Publicat pe 15.06.2011 la 17:01
Reteta zilei de miercuri reprezinta un fel de mancare satios - budinca pe baza de cartofi si peste. Pofta buna!
Preparare:
Reteta poate fi facuta si cu somon, sardine sau macrou - in loc de pastrav.
Se incinge cuptorul la 200 de grade, iar intre timp se fierb cartofii in apa clocotita cu sare, cateva minute, pana se inmoaie putin, apoi se scurg bine de apa.
Separat, intr-o cratita pe foc adaugati uleiul de masline, usturoiul, ceapa, fenicului si semintele acestuia. Caliti totul timp de 10 minute, la foc mic.
Se ia apoi cratita de pe foc, se asaza fileurile de peste peste amestec, insa cu pielita in sus. Separat se amesteca bine smantana, parmezanul si fileurile de ansoa, sare si piper si se toarna tot peste peste. La final, deasupra de tot, se adauga feliile de cartofi unse cu ulei de masline.
Se baga cratita la cuptor timp de 20 de minute, iar la final se presara putin parmezan ras. Pofta buna!
Foto: bbcgoodfood.com