Reteta zilei: Chocolate chip cookies (fursecuri cu ciocolata)
Publicat pe 12.05.2011 la 14:28
Indiferent daca sunt moi si usor elastici, sau subtiri si croncanti, cei mai multi dintre noi iubim fursecurile de ciocolata americane, mai ales alaturi de o cafea, o cana cu lapte sau un ceai. Invata si tu reteta propusa de Martha Stewart!
Preparare:
1. Incinge cuptorul la 200 de grade. Intr-un bol amesteca faina si praful de copt. In alt bol amesteca untul cu ambele tipuri de zahar cu ajutorul unui mixer, la viteza medie, pana obtii o crema usoara si pufoasa. Redu viteza, apoi adauga sarea, vanilia si ouale. Amesteca bine, timp de un minut. Adauga si amestecul de faina si dupa ce o incorporezi bine, pune si bucatile de ciocolata.
2. Intr-o tava incapatoare pune o foaie de copt si pe ea pune cu lingura gramajoare de aluat, lasand suficient spatiu intre ele. Da-le la cuptor pentru 8-10 minute. Apoi scoate-le din cuptor si lasa-le sa se raceasca pe foaia de copt cam un minut sau doua. Apoi transfera-le pe un gratar si lasa-le sa se raceasca de tot. Pastreaza-le intr-un recipient bine inchis, la temperatura camerei, pana la o saptamana. Pofta buna!
Foto: bakersroyale.com