Reteta zilei: cod la cuptor cu oregano, patrunjel si chilli
Publicat pe 31.05.2011 la 19:57
Reteta de astazi este realizata pe baza carnii albe de cod - de preferat codul proaspat. Iar in combinatie cu ardeiul chili codul poate deveni mai gustos decat este el insusi, preparat simplu.
Preparare (30 minute):
Se spala bine fileurile de peste apoi se sterg cu un prosop de hartie, pentru a se absorbi excesul de apa. Se ung apoi cu ulei de masline si amestecati intr-un bol oregano, patrunjelul si ardeiul iute. Presarati sare si piper pe peste apoi adaugati deasupra fiecarui fileu din amestecul de ierburi.
Se pun apoi cele patru fileuri pe o tava in cuptorul preincalzit la 220 de grade. Taiati lamaile verzi in jumatate si puneti-le in cuptor, langa peste. In 7-8 minute pestele se va face iar la final serviti fileurile alaturi de lamaile coapte.
Pofta buna!
Foto: flickr.com