Reteta zilei: creveti cu sos de alune
Publicat pe 07.05.2011 la 14:10
Daca e sambata de ce sa nu incercati o reteta speciala? Creveti cu sos de alune - suna exotic iar gusturile sunt pe masura. Triptofanul, proteinele si seleniul sunt cele mai importante ingrediente ale acestei retete de weekend. Pofta buna!
Preparare:
La crevetii curatati se poate lasa codita. Sosul de alune poate fi cumparat sau facut din unt de alune amestecat cu putina apa calduta, soia, zahar brun si zeama de lamaie verde.
Tocati usturoiul si lasati-l sa stea 5 minute, pentru a deveni plin de vitamine. Amestecati apoi crevetii curatati cu zeama de lamaie, sare si piper.
Incalziti apoi pe foc mediu intr-o cratita de otel cele 3 linguri de supa de legume sau de pui, apoi adaugati crevetii si sotati-i. Dupa doua minute adaugati usturoiul si mai tineti crevetii pana devin portocalii.
La final amestecati-i cu ulei de masline si cu o alta lingurita de zeama de lamaie apoi serviti-i cu un toping de sos de alune. Pofta buna!