Reteta zilei: friptura din muschi de vita cu sos asiatic
Publicat pe 27.08.2011 la 14:34
Muschiul de vita in combinatie cu condimentele chinezesti, si cu legumele asiatice, de genul ghimbirului, pot face din friptura ta de vita ceva cu adevarat spectaculos.
Preparare:
• 1. Se amesteca cele cinci ingrediente chinezesti cu zaharul, sare si piper, apoi se toarna peste bucatile de muschi si se lasa la marinat peste noapte.
• 2. Se incalzeste cuptorul la 200ºC, se presara ulei peste carne si se pune intr-o tava. Daca vremea permite se poate face la gratar. Se asaza carnea cu partea grasa pe gratar si se lasa 5-10 minute pana ce grasimea incepe sa se topeasca. Se intoarce carnea si se mai lasa 5 minute pana se rumeneste bine.
• 3. Apoi, se pune in tava si se baga la cuptor timp de 30-40 de minute pana se coace bine. Se acopera cu un capac si se lasa la odihnit timp de 15 minute.
• 4. Pentru a pregati sosul, se pun tulpinile de coriandru intr-o tava impreuna cu supa, usturoiul, ghimbirul, sosul de stridii si partea alba din ceapa verde. Se da in clocot si se mai lasa 10 minute sa scada. Se taie frunzele de coriandru si se pun in sos, impreuna cu restul de ceapa verde.