Reteta zilei: panzanella - salata rece pe baza de paine
Publicat pe 12.07.2011 la 16:53
Reteta zilei de marti vine din Italia, se cheama panzanella si este una din cele mai cunoscute salate reci din aceasta tara. Plus: este o modalitatea practica de a face ceva din painea veche. Pofta buna!
Preparare (20 de minute + o ora):
Intr-un bol mic amestecati impreuna apa, uleiul de masline, jumatate din otet si ceva sare si piper. Turnati apoi amestecul peste cele 8 felii de paine veche, aflate intr-un alt vas, una langa alta. Asteptati ca paina sa inmagazineze tot lichidul: daca nu este suficient lichid mai adaugati putina apa.
Intre timp taiati ceapa rosie in rondele in timp ce restul de vegetale se taie in cubulete (telina, castravetele, rosiile). Puneti totul intr-un alt bol apoi adaugati si maslinele (fara samburi), caperele si busuiocul, tocat marunt. Asezonati cu sare si cu piper.
Intr-un vas mare, de servit, amestecati apoi usor painea inmuiata cu combinatia de legume, apoi lasati totul la marinat timp de o ora, la frigider.
Pont: daca nu aveti paine veche folositi paine proaspata, dar prajita.
Pofta buna!
Foto: duodishes.com