Reteta zilei: piept de pui cu ierburi proaspete
Publicat pe 10.05.2011 la 14:49
Ierburile naturale si proaspete transforma un piept de pui comun intr-un preparat special si gustos. O reteta care presupune un timp scazut de gatire, dar cu rezultate spectaculoase. Pofta buna!
Preparare (20 minute):
Preincalziti cuptorul la 180 de grade. Presarati piper negru macinat si sare peste pieptul de pui apoi introduceti-l pe o tavita incinsa, la jumatatea cuptorului si tineti-l pentru aproximativ 15 minute, sau pana cand se gateste.
Intre timp tocati marunt cele trei tipuri de ierburi proaspete. Intr-un vas metalic puneti amestecul de ierburi, adaugati zeama de lamaie, usturoiul zdrobit, supa de legume sau de pui (incalzita putin). Incalziti tot acest amestec putin pe foc.
Cand puiul este gata eliminati pielea, apoi turnati pe deasupra sosul special de ierburi preparat. Pofta buna!
Vitamina B, proteinele si triptofanul sunt principalele trei elemente de sanatate din aceasta reteta.
Foto: ninecooks.com