Reteta zilei: salata calda de sparanghel si ardei copti
Publicat pe 26.05.2011 la 18:29 Actualizat pe 26.05.2011 la 18:32
Sezonul sparanghelului aduce o gramada de intrebuintari, iar astazi poti pregati o salata calda pe baza acestei leguminoase. Vitaminele A, C si K sunt cei mai importanti nutrienti ai retetei de astazi. Pofta buna!
Preparare (20 minute):
Taie ceapa si pune-o intr-un bol cu apa fierbinte si otet. Intre timp incalzeste 3 linguri de supa de legume sau de pui intr-o cratita, apoi, cand zeama incepe sa fiarba, adauga sparanghelul - pe care l-ai taiat in bucati egale de 3 cm lungime. Pune capacul si lasa cateva minute, dand insa focul mic.
Scoate apoi ceapa din apa si amestec-o impreuna cu ardeii copti taiati bucati mici, sparanghelul fiert, otetul balsamic, uleiul de masline, sare si piper. Lasa apoi toate aceste ingrediente 4-5 minute, sa se marineze. Pofta buna!
Foto: theculinarychase.com