Reteta zilei: salata de somon crud si castraveti
Publicat pe 09.05.2011 la 11:02
Pestele crud marinat este o delicatesa, iar somonul crud este consumat foarte mult in lume, in special in Japonia, pentru sashimi - o specialitate din cadrul marii familii "sushi". Reteta zilei de astazi combina somonul crud cu castravetii, intr-o salata speciala. Pofta buna!
Preparare (15 minute):
Se taie fasii subtiri din fileul de somon, se maruntesc cele doua fire de ceapa verde si se stoarce zeama de la lamaia verde.
O atentie speciala trebuie dedicata castravetelui, caruia i se scoate coaja pe toata suprafata, cu ajutorul lamei de cutit care se "introduce" pe sub aceasta si se taie in jurul miezului.
Dupa ce s-au obtinut doi cilindri de castravete, prin metoda speciala de curatare, se taie acestia in fasii subtiri, julien.
Se combina la final bucatile de somon crud, fasiile de castravete, ceapa verde, uleiul de masline, zeama de lamaie si un varf de lingurita de chilli uscat, dar si piper. Se lasa la marinat in frigider aproximativ o ora si se serveste rece. Pofta buna!
Sugestie: puteti adauga si ghimbir proaspat, o lingurita tocata marunt.
Foto: foodblog.ro