Reteta zilei: salata de spanac cu creveti si grapefruit
Publicat pe 27.07.2011 la 12:32
Reteta zilei de miercuri este o salata cu totul exotica, insa creata din ingrediente care se gasesc relativ usor. Este racoroasa, este sanatoasa si este foarte gustoasa gratie combinatiilor inedite dintre spanac, creveti si grapefruit. Cine s-ar fi gandit?
Preparare (40 minute):
Curatati cele trei grapefruituri de coaja dar si de pielita, care este amaruie, apoi taiati pulpa in bucati de 3 cm.
Separat, intr-un bol, amestecati otetul, mustarul si 50 ml de ulei de masline. Asezonati crevetii (curatati de cochilie si spalati bine) cu putina sare si cu piper si puneti-i apoi la sotat, intr-o tigaie de calitate, in restul de 50 ml de ulei de masline.
In bolul in care ati facut dressingul adaugati apoi crevetii gatiti, frunzele de spanac spalate bine si jumatatea de ceapa rosie taiata felii. Amestecati bine si serviti.
Pofta buna!
Foto: marthastewart.com