Reteta zilei: somon la cuptor in sos de lamaie si fenicul
Publicat pe 15.05.2011 la 12:15
Somonul merge preparat intr-o gramada de variante, insa una cu adevarat speciala este cea in care fileul acestui peste este gatit la cuptor, intr-un sos special de lamaie si de fenicul. Pofta buna!
Preparare (15 minute): Incalziti cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp tocati ceapa si usturoiul si lasati-le sa respire pentru 5
minute.
Apoi, la foc mediu, intr-o oala de inox sau aluminiu, amestecati doua linguri de zeama de lamaie cu ceapa, usturoiul, semintele de fenicul si sucul de portocale - timp de 10 minute, pana cand se mai reduce din cantitate.
Separat, asezonati fileurile de somon cu doua lingurite de zeama de lamaie, sare si piper si puneti-le pe un vas de ceramica la cuptorul incalzit in prealabil la 180 de grade.
Dupa ce somonul s-a facut, in 7-8 minute, scoateti-l si serviti-l cu sosul special realizat si adaugati deasupra fenicul proaspat si putina pulpa de lamaie. Pofta buna!
Foto: freeingmymartha.com