Reteta zilei: supa Thai de dovleac
Publicat pe 16.06.2011 la 17:59
Supele asiatice au arome speciale pentru consumatorii europeni - asa ca supa thailandeza de astazi, pe baza de dovleac, reprezinta o modalitate inedita de a lua un pranz savuros. Incearc-o!
Preparare:
1. Se incalzeste cuptorul la 200° C/gaz 6. Se asaza dovleacul intr-o tava de copt cu jumatate din cantitatea de ulei, sare si piper si se lasa la cuptor 30 de minute, pana cand devine auriu si moale.
2. Intre timp, se asaza restul de ulei intr-o cratita cu ceapa, ghimbirul si lemongrass-ul. Se lasa pe foc 8-10 minute, pana cand se inmoaie. Se amesteca pasta de curry timp de 1 minut, apoi se adauga dovleacul, laptele de cocos (se pastreaza trei linguri deoparte) si supa. Se aduce la punctul de fierbere si se fierbe constant timp de 5 minute, apoi se inlatura lemongrass-ul. Se lasa la racit cateva minute.
3. Cu un mixer de mana se amesteca pana cand se obtine o consistenta omogena. Se reasaza pe foc ca sa se incalzeasca, se asezoneaza cu sare si piper, suc de lime si zahar, daca este necesar. Se serveste stropita cu restul de lapte de cocos si presarata cu chilli, daca vrei.
Pofta buna!