Sa gatim frantuzeste / Pizza cu fructe de mare
Publicat pe 01.09.2010 la 10:48 Actualizat pe 01.09.2010 la 11:34
Avand la baza tot celebrul sos bechamel, astazi invatam cum sa preparam o pizza cu fructe de mare si care foloseste acest sos alb.
Preparare: Mai intai facem blatul de pizza: dizolvam drojdie uscata si zahar in apa calduta si asteptam apoi 10 minute sa se formeze o spuma. Dupa aceea se adauga faina, sare si ulei de masline. Se amesteca bine cu mainile, framantand constant, si se adauga faina pana cand avem formata coca, fara a mai fi lipicioasa pe maini. Se acopera apoi si se lasa 45 de minute la crescut, dupa care se apasa cu pumnii, pentru a-si capata consistenta si forma finala. Se intinde apoi blatul de pizza in tava speciala.
In sosul bechamel se adauga carne maruntita de crab, si se amesteca bine. Apoi se iau bucatele mici de somon afumat si se adauga pe blatul de pizza, din loc in loc. Pont: Carnea de somon se pune sub sos pentru a ramane moale in timpul procesului termic, si caldura sa nu o usuce, daca s-ar afla la suprafata. Se adauga apoi ceapa verde maruntita.
De-abia in acest moment se adauga sosul bechamel, amestecat cu carne de crab peste blat, somonul afumat si ceapa verde. Dupa sosul bechamel se presara mici cubulete de branza de capra. Se baga apoi la cuptor pana cand blatul devine crocant. In momentul servirii, se mai adauga ceapa verde maruntita, dar si alte bucatele de somon afumat.
Pofta buna!