Somon cu ananas
Publicat pe 27.08.2010 la 18:12 Actualizat pe 27.08.2010 la 19:56
Se marineaza intai somonul cu zeama de lamaie si cu zeama de portocale, apoi se asezoneaza cu sare si cu piper. Se taie ananasul intreg, decojindu-l la exterior cu cutitul. Se asaza somonul marinat in tava, peste felii de portocala, iar deasupra se pun doua felii groase de ananas. Se stropeste cu ulei de masline si se presara seminte de susan. Se baga apoi la cuptor.
Urmeaza apoi prepararea garniturii: in tigaia cu ulei de masline se soteaza bucati de ananas, pe langa care se adauga somon maruntit. Se lasa ananasul facut astfel deoparte, apoi, in aceeasi tigaie, se pune orez prefiert. Se adauga ceapa verde maruntita, zeama de lamaie si coaja de lamaie.
La final, se pune pe farfurie un pat de orez, apoi se adauga bucatile de somon gatite la cuptor cu ananas pe ele. In colturi se adauga feliile de ananas iar pe deasupra se presara marar.
Pofta buna!