Tarta de pui cu praz
Publicat pe 27.08.2010 la 12:28 Actualizat pe 27.08.2010 la 13:42
Se pune prazul la fiert in apa, la fiert, taiat rondele si dat cu sare. Intr-o tigaie se toarna putin ulei de masline si se incepe calirea cepei, taiata si ea rondele. Separat, pieptul de pui se taie bucati mici, de cativa centimetri, apoi se pune in tigaie, la facut. Dupa un minut/doua de amestecare se adauga peste carnea pui ceapa calita mai devreme. Se pun sare si piper si se adauga apoi si prazul, fiert anterior si scurs bine de apa apoi.
Intre timp se pegateste aluatul de tarta, care se intinde intr-o tava de cuptor, peste hartia de gatit. Se inteapa la baza cu furculita. Intr-un vas se bat bine 8 oua de prepelita, alaturi de smantana lichida.
Se toarna in tava cu foietaj amestecul de pui, ceapa si praz, peste care s-a pus si oul batut cu smantana, si se baga la cuptor apoi, pentru 20/25 de minute, pana cand se umfla foietajul.
Pofta buna!