Toffe de portocale
Publicat pe 13.07.2015 la 13:22 Actualizat pe 17.12.2016 la 17:47
Se taie capetele celor două portocale astfel încât acestea să se poată sprijini pe ele. Portocalele se taie în două părţi egale şi se scobesc (să obţinem 4 „pahare”)
Se taie capetele celor două portocale astfel încât acestea să se poată sprijini pe ele. Portocalele se taie în două părţi egale şi se scobesc (să obţinem 4 „pahare”).
Se mărunţeşte miezul portocalelor, miezul de nucă şi coaja celor 4 căpăcele. Le amestecăm cu 150 gr zahăr şi cu 3-4 linguri de zeamă de la portocală şi le punem la fiert, la foc potrivit.
Când acest amestec a mai scăzut, face spumă şi se văd urme de caramelizare a zahărului, atunci oprim focul şi toată compoziţia o turnăm pe o foaie de copt, în strat subţire sau pe o planşetă unsă cu puţin ulei. Lăsăm să se întărească.