12 cele mai comune vise si insemnatatea lor

Publicat pe 28.03.2013 la 14:46 Actualizat pe 11.04.2013 la 10:34

Visele nu reprezinta decat fragmente insirate din viata noastra.

De fiecare data cand visam ceva, am vrea sa gasim insemnatatea si sa descoperim daca acest lucru nu este cumva un semn divin.

Pana acum s-au scris mii de pagini despre vise. Exista chiar dictionare. Parintele psihanalizei, Sigmund Freud a spus ca visele reprezinta dorinta noastra de implinire, iar cel mai adesea acestea au o tenta sexuala.

Visul: Dintii care cad

Acest vis este cel putin terifiant - dinti stricati, care lipsesc sau, mai rau, care iti cad din gura. In urma acestuia ramai socat si temator timp de cateva zile.

Insemnatatea: Recunoaste, suntem o specie ciudata. Multi dintre noi petrecem o gramada de timp dimineata in fata oglinzii mai mult decat sa ne ingrijoram daca ajungem la timp la scoala sau la birou. Multi considera ca visele au legatura cu fricile noastre sau cu faptul ca suntem considerati neatractivi. Oricum, la un nivel mult mai profund sugereaza o frica profunda, ceva rusinos sau pierderea puterii in viata reala.

Visul: Intarzii sau nepregatit

Visele de aceasta natura te au de obicei in central atentiei. Se face ca intarzii la o intrunire sau la o reuniune importanta ori ca mergi acolo total nepregatit.

Insemnatatea: Atat scoala cat si carierea pot cunoaste schimbari. Visele de aceasta natura semnifica faptul ca te simti testat si ca vei avea parte de schimbari pe care nu le poti controla.

Visul: Folosesti toaleta in public

Aceste vise sunt de obicei insotite de simptome de anxietate. Adesea visul are la baza cautarea unei toalete, negasirea ei si decizia de a te usura in public.

Insemnatatea: Semnifica, conform specialistilor, dorinta ta de a te elibera de ceva care a servit unui scop si trebuie lasat sa mearga mai departe, eliberat. Faptul ca toaleta se afla in public reprezinta ingrijorarea pentru faptul ca oamenii din viata ta vor afla care este lucrul de care vrei sa scapi.

Visul: Esti inchis

Aceste cosmaruri sunt de obicei claustrofobice si destul de stresante. Te visezi inchis intr-o camera, intr-o cusca sau orice altceva.

Insemnatatea: Visul poate simboliza o situatie din viata ta in care te simti nesigur sau „prins”. Mai mult, in viata reala simti ca nu ti se da posibilitatea de a-ti folosi intregul potential intr-o anumita situatie.

Visul: Moartea

Aceste vise sunt destul de traumatizante, caci visezi o persoana apropiata care dispare.

Insemnatatea: Cand visezi asa ceva, inseamna ca te-ai deconectat sau ai intrerupt legaturile cu acea persoana. Moartea persoanei nu are insa nimic de-a face cu omul in cauza.

Visul: Esti urmarit

Aceastea sunt cosmaruri. De obicei esti urmarit de o multime furioasa, de un ucigas, de un monstru, de un animal sau de cineva a carui fata nu o poti vedea.

Insemnatatea: Potrivit specialistilor, visele de aceasta natura inseamna ca eviti ceva cu care ar trebui sa te confrunti. Poate semnifica si faptul ca fugi de ceva ce nu vrei sa-ti amintesti, ceva ce incerci sa uiti. O alta posibila cale de a intelege sursa acestei aparitii este legata de intrebarea: cine sau ce din viata ta reprezinta amenintarea din vise?

Visul: Zbori

In aceste vise este Superman: treci prin nori si te uiti la cei ramasi pe pamant cu un zambet de superioritate. Acestea sunt vise in urma carora te simti bine dupa ce te trezesti.

Insemnatatea: Visele de aceasta natura reprezinta sentimentele de creativitate, libertate si dorinta de a face imposibilul. Pur si simplu sunt uimitoare.

Visul: Cazi

Cand visezi asa ceva, esti oposul a tot ceea ce inseamna Superman. De obicei cazi de pe trepte, dintr-un turn inalt si caderea nu se mai sfarseste.

Insemnatatea: De obicei sunt semnul anxietatii si a lipsei de control in viata de zi cu zi. Mai poate fi asociat si cu un proiect abandonat sau uitat.

Visul: Sex

Visezi ceea ce vezi de obicei la tv dupa miezul noptii. In urma lor barbatii ejaculeaza in timpul somnului.

Insemnatatea: Aceste vise pot semnifica anumite fantezii pe care le ai. Ele sunt de obicei specialitatea barbatilor, insa le pot avea si femeile.

Visul: Conduci

Esti sofer sau pasager intr-un automobil ce nu mai are control.

Insemnatatea: Este un cosmar comun. Nu il au doar cei care stiu sa conduca, ci toata lumea. Cand ai aceste vise, inseamna ca te simti fara putere asupra unui lucru din viata.

Visul: Te misti cu incetinitorul

Aceste vise sunt insotite de obicei insotite de senzatia de paralizie sau de incapacitatea de a te indeparta de un pericol.

Insemnatatea: Reprezinta incapacitatea de a merge mai departe sau de a progresa in viata. Poate indica frustratile acumulate si faptul ca esti tinut in loc de cineva sau ceva.

Visul: Esti dezbracat in public

In aceste vise esti total dezbracat si te afli in public. Esti luat prin surprindere, toata lumea se holbeaza la tine.

Insemnatatea: Visul poate avea interpretari diferite in functie de natura situatiei si de natura imaginii. De exemplu daca visul este acompaniat de sentimentul de mandrie, este un semn ca te simti bine in pielea ta si te bucuri de viata. In cel in care te simti expus, inseamna ca te temi de ceva. Daca te simti umilit, expus si vulnerabil, inseamna ca iti este teama sa te dezvalui in viata ta de zi cu zi.

În articolul

12 cele mai comune vise si insemnatatea lor

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 25 aprilie 2024. Balanțele primesc o veste bună. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Afacerea care înfloreşte în această perioadă. Preţurile variază între 30 şi 90 de lei
a1.ro
Ce legătură este între Anamaria Prodan și Gabriela Lucuțar. Impresara și Regina Întunericului se cunosc de mulți ani
HelloTaste.ro
De ce se lasă cozonacul după coacere. Pași esențiali pentru un cozonac perfect
Catine
Mercur iese din retrograd pe 25 aprilie. Ce urmează pentru zodii
useit.ro
Telefonul care a întrecut iPhone-ul cu o funcție inedită. Ce poate face
as.ro
Fosta soţie a lui Cristi Borcea, „transformare” spectaculoasă la 54 de ani: „Nu-mi propun să întoarcă bărbații capul după mine!”
MediCOOL
Tomografia computerizată (CT): ce este, când este indicată și cum te pregătești pentru ea
Spynews
Nume sărbătorite de Sf. Gheorghe. Cui îi spunem la mulți ani pe 23 aprilie
DeParinti
Cele mai periculoase activități pentru copii. Cum îl poți ține în siguranță pe cel mic
MediCOOL
Proprietățile ceaiului de scorțișoară. Beneficiile acestei băuturi asupra sănătății
HelloTaste
Drob vegetarian cu ciuperci și orez. O rețetă delicioasă de post
x