12 lucruri nostime despre diamante
Publicat pe 11.04.2013 la 11:47 Actualizat pe 11.04.2013 la 11:52
Diamantele sunt cele mai bune prietene ale unei femei. Ele fac o femeie sa arate mult mai frumoasa si mai pretioasa.
Poate ca stim o multime de lucruri despre aceste pietre pretioase, insa iata cateva lucruri nostime pe care nu le stiai:
Indiferent de ceea ce ai auzit, diamantele nu sunt cele mai dure substante cunoscute. Ele sunt doar cele mai tari minerale naturale existente.
Au un punct de topire foarte ridicat. Diamantele sunt cunoscute a fi cele mai tari pietre ce rezista si in foc. Doar incalzind un diamant la 1,292 grade Fahrenheit/ 200 de grade Celsius se va topi.
Diamantele se afla foarte adanc ingropate in pamant, la peste 120 de kilometri. Pentru a scoate din mina un diamant de un singur carat, este nevoie sa scoatem 250 de tone de pamant.
Aproape 80% dintre diamantele scoase din mina pot fi folosite la bijuterii.
In timpul procesului de taiere, diamantele pierd intre 40 si 70% din greutatea lor originala.
Prima data, diamantele au fost descoperite in India, apoi in Brazilia. Mai apoi, s-au gasit depozite imense in America de Nord.
Diamantele au fost utilizate la inceput pentru ascutirea topoarelor. Chiar si in ziua de astazi, unele dintre diamante sunt folosite in scopuri de taiere.
Cel mai faimos diamant din lume se numeste Marea Stea a Africii. Are 530.2 carate si a fost descoperit in Africa de Sud.
Diamantele din ziua de astazi au intre unu si trei milioane de ani vechime. Primele diamante au fost descoperite in urma cu 4 mii de ani.
Diamantele sunt compuse dintr-un singur element – carbonul. Ele se gasesc in diferite culori: albastru, roz si galben.
Un diamant are patru atribute importante: caratele, taietura, claritatea si culoarea. Aceste patru atribute determina valoarea acestei pietre pretioase.
Se spune ca in anul 1477, arhiducele Maximilian de Austria a daruit primul inel de logodna iubitei sale - Mary de Burgundia.