13 serii de carti pe care trebuie sa le citesti vara asta, daca adori “The Hunger Games”

Publicat pe 04.07.2013 la 11:42 Actualizat pe 04.07.2013 la 12:40

Ai terminat “The Hunger Games” si ai inceput sa simti nostalgie dupa acea lume? Consoleaza-te vara aceasta citind cu nesat una din urmatoarele serii de carti asemanatoare aceleia.

“Unwind”, de Neal Shusterman

Dupa Al Doilea Razboi Civil privind avortul si dreptul la viata, se ajunge la un compromise. Parintii pot semna un ordin prin care copiii cu varste cuprinse intre 13 si 18 ani pe care nu ii mai pot creste sunt dati unei tabere de donatori. Acolo, acestia renunta la propriile organe pentru uzul lor mai tarziu. Logica cartii este ca, daca 100% din organele umane pot fi refolosite, copiii nu mor in sensul conventional al cuvantului ci pot trai in continuare, prin alti semeni de-ai lor.

“Divergent”, de Veronica Roth

O fata dintr-o societate distopica cu cinci clase sociale trebuie sa faca o alegere dificila: fie ramane in familia ei, din casta Abnegatilor, fie trece intr-una din castele in care apartine cu adevarat: Inteligenti sau Curajosi.

“Matched”, de Ally Condie

Povestea este situate intr-o lume perfecta, in care guvernul dicteaza ce mananci, cat sport faci si iti alege partenerul de viata in functie de compatibilitate. Dar cand Cassia ajunge sa fie (accidental) combinata cu doua persoane, se indragosteste de tipul imprevizibil si astfel, ajunge sa afle secretele murdare ale societatii ei.

“The Maze Runner”, de James Dashner

Actiunea se petrece intr-o comunitate de baieti fara memorie si amintiri despre viata lor anterior. Acestia sunt trimisi, unul cate unul, la Glade, un loc misterios inconjurat de un labirint mortal. Casa lor devine o bomba cu ceas in timp ce lupta pentru vietile lor contra cronometru. Cartea va fi transformata in film anul viitor, cu Dylan O’Brien in rol principal.

“Graceling”, de Kristin Cashore

Cartea spune povestea Katsei, o tanara luptatoare, spre autocunoastere. Ea intruchipeaza eroina ideala iar actiunea te tine in suspans.

In luna aprilie, drepturile de transformare a seriei intr-un film au fost achizitionate de Reliance Entertainment.

“The Mortal Instruments”, de Cassandra Clare

O tanara descopera ca ii curge prin vene sange supranatural dupa ce mama ei este rapita de demoni. Seria este foarte lunga, dar merita.

“The Lunar Chronicles”, de Marissa Meyer

Prima carte, “Cinder”, este inspirata de povestea Cenusaresei. Pamantul este devastat de ciuma, iar viitorul lumii se afla in mainile unui cyborg. Aceasta va descoperi ca se afla in centrul unei lupte intergalactice si a unei iubiri interzise pentru un print.

Autoarea spune ca urmatoarele carti din serie vor fi inspirate de basmul cu Rapunzel, Scufita Rosie si Alba-ca-Zapada.

“Gone”, de Michael Grant

Intr-un oras fictional pe nume Perdido Beach, toti oamenii dispar dupa ce implinesc 15 ani. Orasul este baricadat de pereti din energie iar mai multi dintre locuitori incep sa dezvolte abilitati supranaturale.

“Legend”, de Marie Lu

Pe coasta acoperita de ape a fostului Los Angeles, un tanar geniu pe nume June se afla pe urmele celui mai cautat criminal din tara pentru a razbuna moartea fratelui sau. Aceasta descopera, insa, ca lucrurile nu sunt in alb si negru. Daca adori povestile cu fete curajoase si baieti rai, aceasta serie a fost facuta pentru tine.

“Uglies”, de Scott Westerfeld

In aceasta societate distopica, fiecare ajunge “Frumos” dupa operatii plastice extreme la varsta de 16 ani. Seria urmeaza povestea unei protagoniste pe nume Tally care refuza sa se conformeze normelor societatii. Ea va lupta pentru dreptul ei de a pastra singurul lucru pe care il poate controla: abilitatea de a gandi pentru sine.

“Partials”, de Dan Wells

Cartea spune povestea unui doctor numit Kira care incearca sa salveze omenirea de o boala mortal. Singura ei speranta insa, este sa afle conexiunea dintre oameni si dusmanii lor de moarte: Partials. Aceasta serie este mai intensa si mai intunecata decat restul cartilor propuse.

“Ender’s Game”, de Orson Scott Card

Ne aflam in anul 2070 iar o rasa de extraterestri superiori din punct de vedere al tehnologiei ameninta supravietuirea Pamantului si a locuitorilor lor. Ender Wiggin, un geniu de 6 ani, se antreneaza la o scoala de lupta cu speranta ca intr-o buna zi sa invinga dusmanii si sa salveze omenirea.

Ecranizarea cartii va avea premiera toamna aceasta.

“The Last Survivors”, de Susan Beth Pfeffer

Seria urmareste aventurile Mirandei (in prima si a treia carte) si ale lui Alex (in cea de-a doua carte) intr-o lume transformata de lovitura unui meteorit. In urma lui, luna se afla mai aproape ca niciodata de Pamant iar oamenii se confrunta cu dezastre naturale ca tsunami si eruptii vulcanice.

Cartea este scrisa sub forma de jurnal.

În articolul

13 serii de carti pe care trebuie sa le citesti vara asta, daca adori “The Hunger Games”

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 29 martie 2024. Vărsătorii pierd sume importante de bani. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Alerte meteo de vreme severă imediată emise de ANM. Cod galben în mai multe zone din țară, în următoarele ore
a1.ro
Ianca Simion, apariție superbă într-o ținută cu spatele gol. Cât de bine arată fiica lui Răzvan Simion
HelloTaste.ro
Baghete crocante cu miez pufos. Rețetă din bucătăria franțuzească
Catine
4 zodii care își schimbă complet viața în aprilie 2024. Află ce le rezervă astrele
useit.ro
Avertismentele surprinzătoare ale autorităților înainte de eclipsa solară din aprilie 2024. De ce recomandă proviziile de mâncare pentru localnici
as.ro
La 78 de ani, Cristian Gațu se iubește cu menajera familiei! Divorțează după 53 de ani de căsnicie: „Nu mă simt vinovat!”
MediCOOL
Câți pași este indicat să faci într-o zi. De ce se recomandă să mergi pe jos mai mult
Spynews
Doliu în lumea muzicii din România! A murit George Nicolescu, solistul de muzică ușoară care s-a născut orb / FOTO
DeParinti
Produse cosmetice care pot afecta sănătatea fătului. La ce să fii atentă dacă ești însărcinată
MediCOOL
Fibromul uterin: cauze, simptome și tratament
HelloTaste
5 rețete cu sparanghel pentru toate gusturile. Te vei bucura de ele primăvara aceasta
x