Afla cum sa ingrijesti porumbeii!

Publicat pe 04.08.2010 la 08:19

Un animal de companie este ceva preferat de multe persoane. Cainii si pisicile sunt cele mai cautate, dar si hamsterii, reptilele si pasarile. Porumbeii pot fi o alegere buna, dar trebuie sa stii ca sunt galagiosi, activi si usor de dresat.

Porumbelul sau Columba livia este o pasare ce poate zbura pe distante inimaginabile, chiar si 1.000 de km intr-o zi.

Specific pentru aceste pasari este ca au o inteligenta uimitoare, fiind de multe ori parte a unor studii stiintifice importante. De obicei, formeaza perechi solide, durabile, fiind o pasare monogama. Perechile se pastreaza pe tot parcursul vietii.

In captivitate, perechile se pot forma de catre crescator, prin inchiderea intr-o cusca separata a celor doi parteneri. In natura, perechile se formeaza cel putin ciudat, prin inceperea construirii unui cuib a carui prima ramurica o aduce masculul. Daca femela il accepta ca partener, ea se aseaza pe crenguta respectiva.

Sfaturi pentru crescatori

Adapostirea se face in custi bine ventilate, carora insa trebuie sa li se asigure protectia de pradatori, cum ar fi pisicile sau pasarile rapitoare.

Hranirea se face cu seminte, fructe sau mixuri deja preparate de experti sau hrana paletata industrializata. Apa trebuie sa le fie mereu la dispozitie, curata si sa nu existe posbilitatea ca fecalele sa ajunga in ea.

Cateva dintre afectiunile periculoase ale porumbeilor sunt trihomonoza, coccidioza si salmoneloza. Se recomanda precautie, pentru ca ultima dintre cele trei afectiuni se transmite foarte usor la om, producand afectiuni digestive grave.

Citeste si Revista Felicia

Sursa foto: woodedwetlands.info

În articolul

Afla cum sa ingrijesti porumbeii!

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: „Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x