Cateva sfaturi pentru ingrijirea iepurasului pitic

Publicat pe 21.04.2011 la 22:08 Actualizat pe 21.04.2011 la 22:17

Iepurasii sunt pe locul trei in randul celor mai populare animale de casa, dupa caini si pisici, in majoritatea tarilor europene, dar si in SUA.

Ei pot fi foarte buni parteneri de joaca, sunt afectuosi si simpatici, insa necesita destul de multa ingrijire, iubire si atentie, de aceea nu il cumpara dintr-un impuls, desi in perioada Pastelui mai ales si odata cu venirea primverii, ai putea fi tentat sa aduci unul acasa.

Trebuie sa ai suficient spatiu pentru ca iepurasul sa se simta liber: o cusca mare (cu cat mai mare, cu atat mai bine) sau un tarc. Daca locuiesti intr-un apartament mic sau simti ca nu ii poti oferi suficient loc de miscare, nu are rost sa il chinuiesti.

Ofera-i iepurasului fan proaspat mereu: desi sunt animale mici, le place sa rontaie in mod constant, nu atat pentru a-si potoli foamea, ci si pentru ca simt nevoia sa roada si sa isi toceasca dintii. De aceea este bine sa le dai si legume zilnic, cum ar fi bucati de morcov, mar sau banana.

Ofera-i suficiente jucarii cum ar fi o carte de telefon veche, suluri de hartie igienica (ideale pentru ros) si chiar o jucarie de plus. O cutie in care sa se poata ascunde este iarasi o idee buna pentru ca le poate oferi un loc in care sa se simta in siguranta, dar si in care sa se joace.

Asigura-te ca iepurasul are parte de cel putin patru ore de miscare pe zi. Fereste din calea lui cabluri de telefon, calculator, scoate din priza veiozele si ai grija la orice altceva ar putea roade. Iepurii nesupravegheati pot fi destul de stricatori.

Citeste si a1.ro!

Foto: insight-rabbit.com

În articolul

Cateva sfaturi pentru ingrijirea iepurasului pitic

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 2 mai 2024. Taurii trebuie să se concentreze pe carieră. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Oaza de linişte din inima Transilvaniei, unde te poţi răsfăţa la poalele munţilor înconjurat de un peisaj exotic: "Mirific!"
a1.ro
Sofia, fiica Andreei Bănică, s-a transformat într-o adevărată domnișoară. La ce schimbare de look a apelat la 14 ani
HelloTaste.ro
Friptură de miel cu vin și usturoi. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cât timp se fierb ouăle pentru Paște, înainte de a fi vopsite. Trucuri ca să iasă perfecte
useit.ro
Directoarea Twitter care dormea pe jos să-l susțină pe Elon Musk a ajuns la Meta. De ce a ales să ajungă la competitorul X
as.ro
„Mi-au plăcut aventurile!” Florin Piersic, dezvăluiri incredibile despre relaţia cu o femeie căsătorită: „Când soţul pleca…”
MediCOOL
Simptomul mai puțin cunoscut de cancer colorectal pe care ar trebui să-l urmărești
Spynews
Cand este Înăltarea Domnului în 2024. Se sărbătorește la 40 de zile după Paște
DeParinti
Tot ce trebuie să știi despre piciorul plat sau platfus: cauze, diagnostic și tratament
MediCOOL
Beneficiile consumului de migdale. Motive pentru a le include în dieta ta
HelloTaste
Cu ce se curăță vopseaua de ouă de pe mâini. Cele mai simple și eficiente trucuri
x