Ce aduce Anul Nou, nu aduc superstițiile! Ce e bine și ce nu este bine să faci de Revelion?
Publicat pe 29.12.2014 la 12:19 Actualizat pe 02.04.2015 la 10:52
Edmund Burke consideră superstiția ca fiind "religia minților slabe". În tradiția românească și nu numai există o serie de superstiții ce se respectă cu sfințenie în noaptea de Revelion
Edmund Burke consideră superstiția ca fiind "religia minților slabe". În tradiția românească și nu numai există o serie de superstiții ce se respectă cu sfințenie în noaptea de Revelion.
1) Pentru a avea o situație financiară mai bună în noul an, este bine să avem bani în buzunar în noaptea de Revelion.
2) Tot legat de bani, se spune că nu este bine să dăm bani pe 31 decembrie și 1 ianuarie, fiindcă riscăm să nu avem spor la bani tot anul.
3) În anumite zone ale țării, femeile prepară pâini în care ascund bănuți, iar tradiția spune că cel care îi va găsi va avea noroc la bani tot anul.
4) Vâscul este considerat aducător de noroc. De aceea este bine să avem pe masă în noaptea de Revelion măcar o crenguță de vâsc. Nu trebuie să omiteți nici sărutul de sub vâsc, de la miezul nopții, care simbolizează modul în care vor evolua relațiile cu apropiații în viitor.
5) Pentru a avea noroc în anul ce urmează este bine ca în noaptea de Revelion să nu ne lipsească de pe masă strugurii și smochinele, simbolul belșugului și al vieții împlinite.
6) La trecerea dintre ani, este bine să purtăm ceva roșu (se spune că aduce noroc), iar pe 1 ianuarie să purtăm haine noi, din același considerent.
7) O altă superstiție spune că cine va dormi în ziua de Sfântul Vasile (prima zi a anului), va fi leneș tot anul.