Ce poti vizita in Colmar (partea I)

Publicat pe 05.07.2011 la 17:26 Actualizat pe 06.07.2011 la 22:05

Colmar este un oras din departamentul sudic al regiunii Alsaciene din nord-estul Frantei. Pentru George Duhamel (asa cum a scris el insusi in 1931), Colmar era "cel mai frumos oras din lume". De multe ori a fost numit de altfel cel mai alsacian oras din Alsacia.

Fara a exagera cu superlativele, Colmar ramane fara indoiala un oras exceptional, datorita bogatiei si varietatii mostenerii sale istorice si arhitecturale. Capitala Alsaciei centrale, situata langa Germania si Elvetia, intre Vosges si Rin, Strasbourg si Mulhouse, orasul ofera vizitatorilor o imagine complexa a 100 de ani de istorie europeana.

Mai mult, cu cei 67.000 de locuitori, Colmar a retinut din atmosfera de orasel de tara, ceea ce ii aduce foarte mult farmec. Pastrat in mod incredibil in fata ravagiilor timpului, centru sau istoric este clasificat drept "zona protejata" si a beneficiat de numeroase restaurari si imbunatatiri de-a lungul a peste 20 de ani.

Bogatia arhitecturala

Zona destinata exclusiv trecatorilor lasa vizitatorii sa admire bogatia orasului, remarcabila din mai multe puncte de vedere. Evul Mediu si-a lasat amprenta prin superbele exemple de arhitectura gotica, cum ar fi biserica Saint Martin si biserica Dominicana, reprezentative prin simplitatea artistica, pura si austera.

Initial avand un stil provensal, modificarea si marirea bisericii a inceput in 1.235 si a continuat pentru mai mult de un secol. Corul bisericii, realizat de Wilhelm von Marburg a fost completat la mijlocul secolului 14.

Arhitectura religioasa a orasului tine si de mostenirea lasata de dominicani si franciscani: biserici vaste, cum ar fi cea a "Fecioarei intre Trandafiri" sau cea franciscana, cunoscuta sub numele de Saint Matthew, unde au loc numeroase concerte simfonice, cum ar fi cele din cadrul Festivalului International din Colmar.

2011/07/05//321922-colmar2.jpg


Un numar de cladiri civice sunt marturii ale splendorii arhitecturale a Evului Mediu, cum ar fi Maison Adolph care dateaza din a doua jumatate a secolului 14. Koifhus, cladirea vamala completata in 1480 este cea mai veche cladire publica din oras. Mentionata pentru prima data in 1370, a fost folosita pentru depozitarea si tranzitul bunurilor importate in Colmar.

La o plimbare de-a lungul strazilor, vizitatorii pot admira numeroasele acoperisuri colorate si se pot relaxa pe cheile Poissonneriei. In trecut era un important port maritim si o piata de peste. Inca de atunci, pitorescul cartier a fost numit "Mica Venetie".

Citeste si a1.ro!

Foto: all-free-photos.com

kandern.de

În articolul

Ce poti vizita in Colmar (partea I)

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 30 martie 2024. Leii se îndrăgostesc. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Horoscop săptămânal 01-07 aprilie 2024. Mai multe zodii au parte de o conexiune profundă cu partenerul de cuplu
a1.ro
Enrique Iglesias a publicat pe pagina sa oficială de Facebook un clip video cu Ramona Olaru și cu magicianul Robert Tudor
HelloTaste.ro
Ciorbă de ștevie cu zeamă de varză, mai gustoasă și mai sănătoasă
Catine
Horoscopul dragostei pentru luna aprilie 2024. Balanțele își regăsesc liniștea în relațiile de cuplu
useit.ro
Ce înseamnă Wi-Fi, de fapt. Puțini știu de unde vine denumirea
as.ro
Transformare spectaculoasă a iubitei lui Laurenţiu Reghecampf! Corina Caciuc a uluit pe toată lumea: „Ce femeie frumoasă!”
MediCOOL
Ce efecte are combinația de magneziu și zinc, potrivit specialiștilor
Spynews
Imagini dureroase de la înmormântarea Andreei, studenta ucisă de Mirel în Timișoara. Familia și prietenii și-au luat rămas bun de la ea / VIDEO
DeParinti
Obiecte de uz casnic care pot fi periculoase pentru un copil curios. La ce anume ar trebui să fii atentă dacă îți dorești un mediu sigur
MediCOOL
Remedii naturale care te pot scăpa de mătreață. Cum le poți aplica eficient
HelloTaste
Cartofi aurii în crustă de mălai. Rețetă simplă și delicioasă, de post
x