Cinci locuri spectaculoase pe care NU ai voie să le vizitezi

Publicat pe 13.12.2013 la 14:00 Actualizat pe 13.12.2013 la 15:23

Unele dintre cele mai atrăgătoare locuri turistice sunt interzise vizitării. Motivul esti simplu: adăpostesc obiecte sfinte, documente secrete sau au un trecut tulburător care îi poate pune în pericol pe călători.

1. Peșterile Lascaux

În sudul Franței, se află peșteri care ascund picturi din era paleolitică. Nouă sute dintre cele mai reușite opere rupestre se află aici de 17.300 de ani! Peșterile, închise publicului din 1963, au fost distruse în ultimii ani de bacterii și ciuperci. Orice prezență umană în grote reprezintă un pericol pentru prezervarea lor. În mod normal, un singur paznic are acces aici, o dată pe săptămână,pentru câteva minute.

2. Insula bântuită din Italia

Poveglia este situată în nordul Italiei, între Veneția și Lido. Insula a fost secole la rând un loc de exil și o groapă de cadavre. În 1348, când ciuma bubonică s-a răspândit în Veneția, italienii suspecți de infectare au fost trimiși în Poeglia. În centrul ei, au ajuns cei bolnavi, în pragul morții, care mai târziu, au fost arși de vii.

În anii ’20, clădirile existente au fost transformate în spitale pentru nebuni, iar din anii ’70, insula a fost înschisă pentru turiști, de frica sufletelor chinuite care ar putea bântui zona.

3. Arhivele Secrete ale Vaticanului

Arhivele Secrete din Vatican dețin toate actele promulgate de Papă. Intrarea este adiacentă celei pentru Librăria Vaticanului în zona pieței Sfântul petru. Arhivele conțin documente de stat, corespondență și orice alte documente care țin de biserică.

Se spune că aici exista 84 kilometri de rafturi cu acte, pe care deși ai voie să le vezi, nu le poți deschide decât la cerere. Este interzisă intrarea aici, dar poți verifica orice document atât timp cât ai aprobarea custodelui.

4. Biserica care ascunde cel mai important obiect din Biblie

Biserica Sfânta Maria din Sion adăpostește cel mai important obiect din Biblie, Chivotul Legământului. Aflată în Etiopia, biserica nu poate fi vizitată de nimeni cu excepția unui călugăr.

5. Cel mai sacru templu din Japonia

Ise Grand Shrine din Japonia este un templu dedicat zeiței Amaterasu-ōmikami. La fiecare douăzeci de ani, două dintre clădirile principale sunt restaurate. Naiku și Geku, așa cum sunt denumite de japonezi, sunt construite din nou după planurile originale de acum 1000 de ani.

Acest procedeu nu are loc din cauza deteriorării templului ci este o tradiție din credința Shinto potrivit căreia după moarte, sufletul părăsește corpul și se reîncarnează.

Singura persoană care poate intra aici este un preot sau o preoteasă, care este membru al familiei imperiale japoneze.

foto: archiviosegretovaticano.va, planetsave.com, japan-guide.com


În articolul

Cinci locuri spectaculoase pe care NU ai voie să le vizitezi

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 6 mai 2024. Berbecii sunt îndemnați că meargă mai departe. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Focul Sfânt a luminat România în noaptea Învierii. Credincioșii au fost copleșiți de emoții şi plini de speranță
a1.ro
O bucată de carne a început să se miște și a căzut singură de pe masă. Clientul unui restaurant a filmat totul
HelloTaste.ro
Drob în aluat fraged, sub formă de coroniță. Rețetă pentru masa de Paște
Catine
Cum să folosești metoda de cumpărături 6 la 1 pentru a economisi timp și bani
useit.ro
Cum găsești iPhone-ul pierdut, chiar dacă e închis. Trucul simplu la care poți apela
as.ro
Dezvăluire incredibilă despre Ianis Hagi, după ce a fost la Muntele Athos: „L-am văzut schimbat!” Gestul făcut de Gică Hagi
MediCOOL
Cele mai bune băuturi care pot reduce nivelurile zahărului din sânge. De ce este indicat să le incluzi în dieta ta
Spynews
Cum arată casa lui Nea Florică, devenit viral pe TikTok pentru replica „Mi-a dat pachet”. Are 57 de ani și locuiește la țară / FOTO
DeParinti
Parentingul autoritar: beneficii și dezavantaje
MediCOOL
Cum te poate ajuta magneziul să slăbești. Face kilogramele în plus să dispară
HelloTaste
Salate pentru masa de Paște. 9 rețete ușoare și gustoase pentru un meniu de sărbătoare
x