Cladiri colorate din 5 orase ale lumii

Publicat pe 09.11.2010 la 20:38 Actualizat pe 10.11.2010 la 22:09

Unele dintre cele mai frumoase orase din lume nu sunt neaparat cele care au cele mai interesante muzee sau o arhitectura medievala. Uneori, farmecul sta intr-o anumita culoare locala:

1. Nyhavn, Copenhaga, Danemarca

2010/11/09//141370-nyhavncopenhagendenmark.jpg

Este locul ideal pentru a manca in aer liber sis a te bucuri de o zi de vara. Vechile baraci ale pescarilor au fost transformate in cafenele, baruri si cluburi de jazz colorate. Canalul Nyhavn este plin de barci si vapoare, fiind unul dintre cele mai bune locuri de unde poti porni un tur pe ape pntru a vedea Copenhaga.

2. La Boca, Buenos Aires, Argentina

2010/11/09//141371-la-boca-buenos-aires-argentina.jpg

Este cel mai vechi, cel mai colorat si mai authentic cartier din Buenos Aires. A fost ridicat de catre imigrantii italieni care lucrau in zona. La Boca este partial o colonie de artisti, iar in mare parte un cartier al clasei mijlocii. Putini turisti se aventureaza in afara strazii principale - Caminito - pentru ca restul cartierului nu este considerat a fi prea sigur.

3. Kulusuk, Groenlanda

2010/11/09//141372-kulusuk.jpg

Kulusuk este poarta catre Groenlanda de est, micul oras fiind un loc propice pentru a putea observa cum se desfasoara ritmul de viata din regiunea Ammassalik. Se gaseste pe o insula mica, pitroasa, aflata intre doi munti abrupti si cateva fiorduri, fiind aproape in permanenta inconjurat de icebergs si oceanul Arctic. Desi turismul si industria sunt in crestere, pescuitul si vanatoarea traditionala sunt in continuare principalele surse de venit pentru multe familii.

4. Balat, Istambul

2010/11/09//141373-balat.jpg

Daca ajungi in acest loc, ai ocazia sa vezi viata de zi cu zi a Istambulului. Este un district unde musulmanii, crestinii si evreii au locuit impreuna in pace in timpul imperiului otoman si continua sa traiasca si astazi in armonie. Aici este locul unde gasesti moschei, biserici, sinagogi si casa tipic otomane.

5. Jodhpur, India

2010/11/09//141374-india.jpg

Este cunoscut ca si "orasul albastru", desi nu se stie motivul exact pentru care locuitorii sai au inceput sa vopseasca peretii cladirilor indigo. Este posibil sa fi pornit de la Brahmins, care ar fi dorit ca locuintele lor sa indice casta din care fac parte, sau doar o modalitate de a combate termitele si alte insecte. Oricare ar fi motivul, efectul este sublim.

Foto: qatarfootball.com, earthobserver.org, infohub.com, theworldeffect.com, 100destinos.com, apairofpantiesandboxes.com

În articolul

Cladiri colorate din 5 orase ale lumii

:
Share pe Facebook Share pe Whatsapp

PARTENERI

Catine.ro
Horoscopul zilei de 19 aprilie 2024. Taurii vor atrage atenția asupra lor. Află ce se întâmplă cu zodia ta
observatornews.ro
Reacţia unui clujean după ce s-a trezit cu maşina lovită de o trotinetă electrică aruncată la întâmplare. "Ar trebui interzise"
a1.ro
Primul mesaj al Mariei Roman, după ce soțul său a fost dat dispărut. Ce noi detalii a dat fosta concurentă de la Mireasa
HelloTaste.ro
Pate de gâscă cu merișoare și fulgi de migdale. Rețetă pentru micul dejun
Catine
Rețetă de mochi. Desert tradițional japonez
useit.ro
Singurele 3 joburi care vor supraviețui erei AI, potrivit lui Bill Gates. Ce slujbe vor fi la mare căutare în continuare
as.ro
Ronald Gavril a apărut dezbrăcat în pat, alături de iubita lui, Anamaria Prodan: „Viaţa nu se aşteaptă, se trăieşte!”
MediCOOL
Pregătirea pentru endoscopie: alimentație și recomandări
Spynews
Soția lui Costel Corduneanu, copleșită de durere cu o zi înainte ca interlopul să fie înmormântat: „Eroul nostru”. Va fi condus pe ultimul drum mâine
DeParinti
Adevăruri inconfortabile despre parenting. Ce trebuie să știi atunci când ești la început de drum
MediCOOL
Cum îți poți trata cuticulele. Remedii naturale pentru a le menține sănătoase
HelloTaste
Prăjitură cu găuri și sos caramel – Poke Cake
x